Пн-Пт 9:00-18:00
     Сб 9:00-14:30

RU | UA

Установка парктроніка Шевроле Лачетті седан

Установка парктроніка Шевроле Лачетті седан

Датчик парктронікаНаявність на Шевроле Лачетті парктроніка істотно спрощує процес розвороту з необхідністю здавати назад, а також парковку транспортного засобу в умовах обмеженого простору.

До складу парктроніка входить декілька основних елементів:

  • Безпосередньо датчики, які є випромінювачами і приймачами ультразвукового випромінювання.
  • Блок управління, який відповідає за обробку сигналів.
  • Візуальний датчик, що дозволяє визначати відстань до перешкоди.
  • Проводка, необхідна для передачі даних і здійснення електроживлення.

Встановлюється парктронік в задній бампер автомобіля, приблизно на середині деталі. При цьому важливо дотримуватися приблизно однакової відстані між датчиками. Це дозволить максимально точно визначати видалення перешкод при русі.

Працює парктронік за принципом ультразвуку. Датчики випромінюють сигнал, який відбивається від перешкоди і обробляється блоком, що управляє. При наближенні перешкоди починає працювати візуальний блок, збільшується кількість лампочок, що спалахнули, або змінюється частота мигання.

У більшості випадків парктронік Шевроле Лачетті також додатково оснащується і звуковим сигналом, що дозволяє додатково інформувати водія про проблеми.

Варто відмітити, що датчики вимагають певного догляду. Їх періодично слід очищати від забруднень і заледеняє, інакше передавані дані будуть неточними. Якщо колір датчика не відповідає кольору бампера, то його можна зафарбувати тонким шаром фарби. На працездатності це не повинно істотно позначитися.

При здійсненні парковки або інших маневрів заднім ходом не варто орієнтуватися виключно на свідчення парктроніка, оскільки він не гарантує виявлення перешкод у будь-яких випадках. Краще підстраховуватися і використати дзеркала.

Встановлюємо парктронік на Шевроле Лачетті без проблем

Краще всього відразу вибирати варіант парктроника під колір кузова. У комплекті також мають бути дроти і усе необхідне устаткування для експлуатації пристрою.

Датчик під колір кузова

На кожному датчику є спеціальне позначення, наприклад, у вигляді стрілки, що дозволяє визначити, де знаходиться верх датчика. Це важливо при установці деталі на автомобіль. Також кожен датчик пронумерований, що дозволить правильно розташувати їх при монтажі.

Є відповідні мітки

Також є проводка для підключення. Чорний дріт підключається до маси, червоний до плюса.

Проводка живлення

Зазвичай в комплекті також є спеціальна насадка на дриль, призначена для того, щоб проробляти отворів у бампері. Проте завжди важливо перевіряти її відповідність по розмірах відносно датчиків. Якщо вона більше або менше краще пошукати окремо відповідний варіант.

Насадка на дриль

Обов'язково в комплекті має бути присутнім екран з дротом для підключення. В даному випадку екран парктроніка Шевроле Лачетті має невеликі розміри, проте при правильному виборі місця установки сигнал можна буде розглянути без проблем.

Екран з проводкою

Також в комплект включений і безпосередньо блок управління датчиками і сигналом. Зазвичай він монтується недалеко від датчиків в захищеному місці багажного відділення автомобіля.

Блок управління

У комплекті устаткування також виявився двосторонній скотч для здійснення установки екрану і блоку управління. У більшості випадків такого немає, проте в даному монтаж буде спрощений його наявністю.

Скотч для кріплення

Згідно інструкції між крайніми і центральними датчиками відстань повинна складати 30 см. Між центральними – 40 см Висота установки 50-60 см від поверхні дорожнього покриття. Відстань від краю бампера до крайнього датчика 12-20 см

Є інструкція по установці

Надалі на Шевроле Лачетті наноситься розмітка. У нашому випадку вона зроблена за допомогою малярного скотча. Відстань між датчиками була зроблена однаковою і складає близько 38 см

Наноситься розмітка

У певних точках за допомогою насадки проробляються отвори необхідного діаметру для установки датчиків. Робити це слід акуратно, щоб не пошкодити іншу поверхню бампера.

Проробляються отвори

У отвір проводиться проводка датчика, після чого ставиться і сам датчик.

Встановлюється датчик

При цьому не забуваємо уважно стежити за тим, щоб встановлений він був правильно, спеціальним покажчиком вгору. Інакше можливі проблеми з експлуатацією усього блоку парктроника.

Позначення верхньої частини датчика

Після установки датчика необхідно підключити живлення. Плюс можна узяти з лампочки заднього ходу. Мінус краще всього вивести на масу кузова.

Підключається живлення

Проводимо проводку до екрану, після чого можна виконувати перевірку працездатності. В даному випадку датчик спрацьовує на відстані до 2 метрів і показує приблизну відстань до перешкоди.

Початок відображення перешкод

Постійний звуковий сигнал на парктроніку Шевроле Лачетті включається при відстані 30 см до перешкоди, а на самому екрані показується відмітка 0 м до перешкоди.

Критична відстань до перешкоди

Таким чином у водія залишається запас простору для маневру або реакції для повної зупинки.

Розкажіть друзям

» Всі статті

Корисні статті

Заміна підшипника генератора Лачетті та натяжного ролика 25.03.2024 Заміна підшипника генератора Лачетті та натяжного ролика

  Рекомендації по заміні підшипника генератора...

Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція 11.02.2022 Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція

Перші проблеми з рульовою рейкою Шевроле Лачетті зазвичай...

Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті 28.01.2022 Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті

Під час ремонту або планового огляду Шевроле Лачетті виникає необхідність у...

Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос 14.01.2022 Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос

При плановій заміні високовольтних проводів і свічок Деу Ланос...

Погано гріє пічка Шевроле Лачетті 31.12.2021 Погано гріє пічка Шевроле Лачетті

​ Система опалення салону Шевроле Лачетті схильна до деяких...

Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео 17.12.2021 Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео

Підсвічування салону Шевроле Авео представлено одним верхнім...

Всі статті »

.