Пн-Пт 9:00-18:00
     Сб 9:00-14:30

RU | UA

Що краще Деу Ланос чи Деу Нексія

Що краще Деу Ланос чи Деу Нексія

Дэу ЛаносІсторія обох автомобілів бере початок в 90-х роках минулого століття, і доки не збирається уриватися. Як Ланос, так і Нексія, спочатку збиралися на заводах Кореї, і тільки пізніше їх виробництво почалося в різних країнах.

Тут і починають проявлятися перші відмінності між моделями.

Деу Ланос випускався в Кореї всього 2 роки – 1997-1998. Це були авто кращої якості. Після цього 10 років складання проводилося в Польщі, якість стала трохи гірша. З 2008 року виробництво почалося в Україні, і говорити про дотримання усіх технологічних процесів, на жаль, не доводиться, якість впала.

Деу Нексія збиралася в Кореї з 1994 по 1997 рік, і також відрізнялися хорошим рівні складання. Після цього виробництво другої версії (2003-2008 гг) налагодили в Узбекистані, з відносним збереженням якості. Проте виробництво третьої версії, що теж проводиться в Узбекистані з 2008 року, позначилося на якості, і тепер воно стало гіршим з доступних варіантів.

Дэу Нексия

Відмінність другої версії від першої в Нексії полягала у безконтактному запаленні і пластиковою кришкою. Остання версія Nexia помітно змінилася зовні і внутрішньо. Зокрема, змінилися бампера, грати радіатора, задня оптика і торпеда автомобіля.

Також додався двигун об'ємом 1,6 літра і з 16 клапанами, що трохи додало динамічних показників моделі.

Трохи про підвіску

Виробники вирішили не експериментувати з підвісками, тому тут все цілком стандартно як для більшості автомобілів.

Передня підвіска у обох авто незалежна, типу McPherson. Задня підвіска – залежна балка і пружинні амортизатори.

Підвіска Дэу Нексия

Підвіска в машинах м'яка, на поворотах трохи може кренити. З використанням масляних амортизаторів дорожні нерівності зазвичай проходяться без проблем і неприємних відчуттів.

Салон

Посадка водія в Ланос низька, помітно нижче, ніж в порівнюваній Нексія. При цьому салони обох авто виконані з дешевих матеріалів, що явно не робить їх привабливим для водія і пасажирів.

Слід зазначити, що оббивка Ланоса помітно краще. Приладові панелі в обох випадках зроблені з використанням жорсткого пластика, проте не скриплять, як на багатьох інших дешевих автомобілях.

Салон Дэу Ланос

Багажник Нексії трохи більше, ніж Ланоса. Проте Lanos має цілком помітну перевагу у вигляді задніх сидінь, що складаються, що дає можливість вмістити значно більше.

Загальні характеристики

Рульове управління в авто досить легке, машини охоче відгукуються на команди. Рульові рейки не стукають, що цілком добре.

Відносно двигунів, можна сказати, що їх динаміки вистачає для комфортної їзди по місту. За містом картина трохи міняється. Тут достатню динаміку забезпечують тільки двигуни з 16 клапанами і об'ємом 1,5-1,6 літрів.

Двигуни з 8 клапанами не дають достатньої динаміки і потужності. Відповідно, комфортно їхати можна тільки до 120 км/год. При більшому розгоні автомобіль вже явно працює на межі, на знос. При цьому Нексія справляється з навантаженнями на великій швидкості помітно краще за Ланоса.

Двигун Дэу Ланос

Головне не вибирати варіант Lanos з двигуном 1,4 літра, оскільки він має ряд недоліків. Зокрема, часте перегрівання із-за тонких водяних сорочок, пробої, перегорають прокладки ГБЦ. Загалом, варіант програшний, що вимагає частих і значних фінансових вкладень.

Витрата палива по місту в районі 10-11 літрів, в змішаному циклі в районі 8 літрів. При цьому усі двигуни мають проблеми у вигляді течі мастила з-під прокладки клапанної кришки.

Це пов'язано з тим, що сама клапанна кришка виготовлена з пластика. Відповідно, при нагріві він починає «гуляти», через що і утворюється теча.

Коробка перемикання передач у обох моделей надійна. Єдине зауваження – після пробігу понад 200 тисяч км можуть виникати течі. Зазвичай це відбувається біля механізму перемикання в районі штока (вертольота).

КПП Дэу Ланос

Відносно гальм – вони просто жахливі. Зокрема, немає регуляторів, які замінені звичайним обмежувачем. Та і ті встановлені прямо на підсилювачі. При цьому гальма, особливо задні, працюють погано. Власне, задні практично ніколи і не спрацьовують.

Піч досить погана. Гріє погано. Особливо це помітно на Нексії. Зокрема, в цій моделі відсутній кран на радіатор печі. Відповідно, навіть влітку піч додатково підігріває салон, в якому і так жарко.

Плюси обох машин

Існує декілька плюсів, характерних для обох моделей :

  • Доступні запчастини.
  • Надійні КПП.
  • Невисока вартість обслуговування.
  • Якісні комплектуючі.
  • Легко встановлюється ГБО.

При належному догляді за автомобілями вони можуть служити довго. Ремонт провести легко, і зазвичай коштує це недорого.

Дэу НексияМінуси Nexia

До мінусів Нексії можна віднести такі пункти:

  • Помітно сильніше іржавіє.
  • Не усі запчастини від Ланоса підходять.
  • Дуже своєрідне кріплення важелів передньої підвіски.
  • Досить слабкі задні пружини.
  • Більше витрата палива.

Проте досить хороший догляд, а також заміна слабких запчастин якіснішими аналогами дозволить звести недоліки до мінімуму.

Мінуси Lanos

Проте і у Ланоса існують свої недоліки:

  • Низька посадка водія.
  • Менший багажник.
  • Гірше утримує швидкість.

У іншому, автомобіль має більше переваг.

В якості висновків

Дэу ЛаносЛанос має трохи більшу надійність в плані конструкції, а також простіший в ремонті. Чудово підходить для міста, а також для неспішної їзди за ним.

Нексія має велику динаміку, що робить її жвавіше. Її переваги проявляються за містом, де можна показати швидкість. Проте в міській смузі це буде швидше програшним варіантом.

Проте остаточний вибір робить кожнен самостійно, виходячи зі своїх переваг і вимог до автомобіля. Скрізь є свої плюси і мінуси, і їх слід враховувати, роблячи вибір.

Розкажіть друзям

» Всі статті

Корисні статті

Заміна підшипника генератора Лачетті та натяжного ролика 25.03.2024 Заміна підшипника генератора Лачетті та натяжного ролика

  Рекомендації по заміні підшипника генератора...

Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція 11.02.2022 Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція

Перші проблеми з рульовою рейкою Шевроле Лачетті зазвичай...

Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті 28.01.2022 Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті

Під час ремонту або планового огляду Шевроле Лачетті виникає необхідність у...

Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос 14.01.2022 Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос

При плановій заміні високовольтних проводів і свічок Деу Ланос...

Погано гріє пічка Шевроле Лачетті 31.12.2021 Погано гріє пічка Шевроле Лачетті

​ Система опалення салону Шевроле Лачетті схильна до деяких...

Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео 17.12.2021 Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео

Підсвічування салону Шевроле Авео представлено одним верхнім...

Всі статті »

.