Пн-Пт 9:00-18:00
     Сб 9:00-14:30

RU | UA

Переваги і недоліки Грейт Вол Ховер

Переваги і недоліки Грейт Вол Ховер

Грейт Вол ХоверГрейт Віл Ховеркитайський позашляховик, що має усе необхідне як для їзди по місту, так і за його межами. Автомобіль досить добре заявив про себе, незважаючи на цілий ряд критичних заяв в його сторону.

Звичайно, як і у будь-якого бюджетного авто, є певні недоліки. Проте це не означає, що немає переваг, якими можна скористатися.

Говорити про те, що Грейт Вол Ховер, як представник китайського автопрома, є поганим автомобілем, не варто. Та і взагалі, погана якість товарів з Піднебесної – міф, який залишився у минулому.

Щоб краще зрозуміти особливості цього автомобіля, слід розібратися з перевагами і недоліками в окремих вузлах і агрегатах авто.

Двигун

Силовий агрегат досить слабкий для такого авто. Встановлений 2-літровий двигун, потужністю 116 л.с.

Двигун Грейт Віл Ховер

Перевагою цього вузла є економічність і надійність. На 100 км пробігу йде до 12 літрів палива. Такий максимум споживання можливий тільки при їзді в складних умовах з включеним клімат контролем. По трасі витрата знижується до 7,5 літрів на 100 км.

Двигун Грейт Вол Ховер відрізняється надійністю, і за 5 років експлуатації міняти в ньому нічого не доводилося, окрім розхідних елементів. Спокійно витримує навантаження навіть при їзді по бездоріжжю.

Проте потужності все-таки замало. На обгонах автомобіль слабкий, що помітно ускладнює виконання маневру. У іншому, ніяких нарікань немає.

Привід задній, передній підключається окремо. Їзда на задньому приводі взимку і у бездоріжжі – досить складний процес, проте підключення переднього приводу компенсує усі недоліки.

КПП

Спільно з представленим двигуном встановлюється 5-тиступінчата механічна коробка перемикання передач. Як і у випадку з силовим агрегатом, в КПП використовуються розробки компанії Mitsubishi.

КПП Грейт Віл Ховер

Цілком зрозуміло, що вузол працює стабільно і зазвичай ніяких неприємностей не підносить. Так, поломки не виключені, але трапляються вони не частіше, ніж на інших, відоміших автомобілях.

Єдине трохи вразливе місце – зчеплення, необережня робота з яким може досить швидко вилитися в ремонт. Інших проблем в цьому вузлі в Грейт Вол Ховер за 5 років експлуатації помічено не було.

Підвіска

Навіть рідної підвіски в представленій моделі цілком вистачає для забезпечення комфортної їзди. При цьому не важливо, по нормальних дорогах або по бездоріжжю.

Підвіска Грейт Віл Ховер

При збільшенні навантаження можуть виникати проблеми із задньою підвіскою, але для цього потрібно надмірно перевантажити авто. Та і в цьому випадку є рішення – установка посилених пружин або пневматики.

У іншому – дрібні ями можуть і зовсім залишитися непоміченими, великі не принесуть проблем. Ремонт і обслуговування обійдуться недорого і зазвичай проводяться за регламентом. В окремих випадках можливо доведеться трохи раніше змінити деякі дрібні комплеткуючі.

Електроніка

З електроустаткуванням і освітленням Грейт Вол Ховер проблеми зазвичай не виникають. Лише окремі елементи можуть піднести неприємні сюрпризи.

Зокрема, незадовго після придбання обгорів пластиковий корпус навколо лінзи. Цю ваду усунули по гарантії і більше тут складнощів не було.

Фара Грейт Віл Ховер

Також перегорають іноді лампи ближнього світла. Коштують вони недорого, міняються легко. Так що можна змиритися, та і багато дорожчих моделей також схильні до таких ось неприємним ситуаціям.

Через 3 роки експлуатації помер рідний акумулятор. Замінив на новий, поки проблем з ним не виникло. Інша електроніка спокійно відпрацювала 5 років і доки жодного разу не виходила з ладу.

Кузов і салон

Салон Грейт Віл Ховер досить просторий, і знаходитися в нім комфортно. Правда, рамна конструкція привела до того, що сидіння по суті стоять на цій же рамі. Але це особливих незручностей не приносить.

Приладова панель зручна, також є великий екран і функція Hand Free, що дозволяє здійснювати безліч операцій, не відриваючи рук від керма і важеля.

Запаху дешевого пластика немає. Сам пластик став помітно кращої якості, ніж на більше ранніх моделях.

З недоліків можна назвати задні сидіння, що не відкидаються. Пасажирам при довгій поїздці стає некомфортно, з'являється втома.

Салон Грейт Віл Ховер

Якість металу на кузові помітно покращала, хоча як і раніше поступається дорогим іномаркам. Тим не менше, несильні удари і натиски вже добре витримує, так що прогрес є.

Якість лакофарбного покриття також виросла, але доки залишається посередньою. Удари можуть привести до появи в цих місцях рижків і сколов. Вихід простий – фарбування і нанесення антикорозійного покриття.

Антикорозійну обробку краще проводити раз в 2 роки, починаючи з 3 року експлуатації автомобіля. Раніше немає сенсу – тримається заводське покриття, пізніше може бути пізно – почне проявлятися корозія, об'єм робіт помітно виросте.

Багажник досить місткий. У цьому напрямі мінус видимий тільки один – задні сидіння Грейт Вол Ховер не складаються в один рівень з багажником, що трохи ускладнює завантаження великогабаритних вантажів.

Висновок

У конструкції Грейт Вол Ховер є як сильні сторони, так і уразливості. Проте в цілому автомобіль вийшов вдалим.

Грейт Віл Ховер

Виробникам слід подумати над посиленням двигуна, а також доопрацюванням деяких дрібних елементів, проте вже сьогодні машина заслуговує на особливу увагу, незважаючи на свій бюджетний статус.

Розкажіть друзям

» Всі статті

Корисні статті

Заміна підшипника генератора Лачетті та натяжного ролика 25.03.2024 Заміна підшипника генератора Лачетті та натяжного ролика

  Рекомендації по заміні підшипника генератора...

Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція 11.02.2022 Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція

Перші проблеми з рульовою рейкою Шевроле Лачетті зазвичай...

Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті 28.01.2022 Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті

Під час ремонту або планового огляду Шевроле Лачетті виникає необхідність у...

Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос 14.01.2022 Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос

При плановій заміні високовольтних проводів і свічок Деу Ланос...

Погано гріє пічка Шевроле Лачетті 31.12.2021 Погано гріє пічка Шевроле Лачетті

​ Система опалення салону Шевроле Лачетті схильна до деяких...

Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео 17.12.2021 Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео

Підсвічування салону Шевроле Авео представлено одним верхнім...

Всі статті »

.