Пн-Пт 9:00-18:00
     Сб 9:00-14:30

RU | UA

Чіп-тюнінг Чері Тіго, прибираємо провали при розгоні. Прошивку двигуна 1.8 Chery Tiggo

Чіп-тюнінг Чері Тіго, прибираємо провали при розгоні. Прошивку двигуна 1.8 Chery Tiggo

Чери ТигоПід проведенням чіп-тюнінга Чері Тіго слід розуміти внесення змін в програмі електронного блоку управління. Такі коригування зачіпають переважно роботу двигуна, а точніше, окремих параметрів.

При цьому існує вірогідність підвищення потужності двигуна, а також зміни моменту, що крутить. Показники можуть змінюватися від 5% до 50%, залежно від типу двигуна. Максимальний ефект можна досягти при тюнінгу бензинового турбірованного агрегату.

Особливо ефект від тюнінгу буде помітний при збільшенні обертального моменту, оскільки саме цей показник надалі впливає на потужність двигуна.

Важливо помітити, що усі сучасні двигуни, а якщо бути точніше ЕБУ, мають функцію відсічення. Відповідно, досягши певної потужності подальші підвищення показників неможливі.

Проте втручання в ЕБУ Чері Тіго дає можливість підвищити значення параметрів, при яких відбувається відсічення. В деяких випадках можна взагалі відключити подібну функцію, хоча робити цього не рекомендується, оскільки таке втручання негативно позначається на експлуатації двигуна.

Власне, втручання в зміну обертального моменту і стане основним для тих, хто експлуатує автомобіль щодня. Це дозволить помітно поліпшити динаміку автомобіля, особливо на низьких оборотах.

З метою підвищення цього параметра зазвичай вносяться коригування в налаштування запалення і систему уприскування. При цьому може підвищуватися витрата палива, яка поступово знижується до звичного значення.

Також чіп-тюнінг Чері Тіго може істотно змінювати поведінку автомобіля на різних оборотах, підвищуючи або знижуючи динаміку. Можна використати подібне втручання для зниження витрати палива або інших коригувань.

Динаміка Чери Тиго

Варто відмітити, що проведення чіп-тюнінга має ряд плюсів:

  • Можливість підвищення потужності двигуна на пристойне значення, в деяких випадках більш ніж на 15%.
  • При необхідності існує можливість швидкого скидання налаштувань до заводських значень. 
  • Швидке виконання робіт. Зазвичай процедура займає не більше 2 годин, а частенько і зовсім проводиться за 15 хвилин.
  • Збільшується плавність ходу, включаючи випадки, коли працює кондиціонер або інші системи.
  • Можливість скидання налаштувань, а також відключення систем, що вийшли з ладу.
  • Переведення двигуна на паливо іншої марки.

Проте необхідно враховувати, що проведення чіп-тюнінга двигуна Чері Тіго робить його чутливішим до якості паливно-мастильних матеріалів, а також правильної працездатності паливної системи.

Проведення чіп-тюнінга може мати і ряд негативних наслідків. Особливо подібні прояви можливі при використанні неякісного програмного забезпечення при проведенні робіт.

До мінусів можна віднести такі чинники:

  • Досить велика вартість проведення чіп-тюнінга. В даному випадку економія із залученням нефахових співробітників з сумнівним ПО може привести до додаткових витрат на ремонт.
  • Можливе помітне збільшення витрати палива при допуску помилок під час проведення тюнінгу.
  • Не виключено нанесення серйозних ушкоджень ЕБУ, включаючи повне спалювання, що веде до дорогого ремонту.
  • Застосування надмірно агресивних прошивок веде до зниження ресурсу двигуна на 5-7%.

Тільки правильно проведений чіп-тюнінг Чері Тіго з використанням професійного програмного забезпечення може гарантувати досягнення поставленої мети без шкоди для двигуна, КПП і інших систем автомобіля.

Чіп-тюнинг Чери Тиго

Усунення провалів при розгоні Чері Тіго шляхом проведення чіп-тюнінга

У нашому випадку проблема полягала в тому, що автомобіль практично не набирав швидкість доки не досягалася певна відмітка оборотів. Тільки після цього двигун починав давати достатню потужність для забезпечення необхідної динаміки.

При регулярному використанні автомобіля, особливо в міських умовах, подібний недолік дуже помітний. Варто відмітити, що йдеться про атмосферний бензиновий двигун об'ємом 1,8 літра.

Двигун Чери Тиго

Проведення робіт здійснюється за допомогою підключення ноутбука до відповідного роз'єму ЕБУ і подальшим використанням спеціалізованого програмного устаткування. Знімати які-небудь деталі з Чері Тіго при цьому не треба.

Однією з головних проблем була низька ефективність роботи каталізатора. Це призводило до загоряння відповідного чека на приладовій панелі. Зміни в роботі двигуна будуть проводиться виключно на програмному рівні.

Варто відмітити, що результат проведення чіп-тюнінга не завжди проявляється миттєво. Іноді для помітного ефекту знадобиться пробіг в 100 км. Проте в деяких ситуаціях позитивні зміни помітні вже при першій поїздці після виконання робіт.

Після проведення чіп-тюнінга проблеми з провалами при розгоні зникли. Це вдалося перевірити відразу після завершення робіт, оскільки автомобіль відразу показав помітно кращу динаміку.

Відбувається поліпшення динаміки Чери Тиго

При цьому показник максимальної потужності вдалося збільшити всього на 5-7%, що для атмосферного двигуна, який встановлений на Чері Тіго, є цілком відмінним результатом.

Головним плюсом стало збільшення тяги на низьких оборотах, що і дозволило підвищити динамічні показники. Особливо помітно це на оборотах 1500-4000, які зазвичай використовуються при їзді в місті.

Покращується динаміка на низьких оборотах

Саме у цьому діапазоні в заводській прошивці і бракує тяги, що і призводить до провалу, що проявляється при розгоні. Відповідно, із-за цього недоліку реальна потужність на низьких оборотах складає десь 60 к.с., замість заявлених 139 к.с.

Проведення чіп-тюнінга дозволяє збільшити показник потужності на використовуваних оборотах до 72 к.с. Власне, за подібних умов експлуатації це куди важливіше, ніж гранична потужність двигуна.

Підсумок

Чіп-тюнінг Чері Тіго буде ефективним тільки при використанні перевіреного програмного забезпечення і проведенні робіт професіоналами. У такому разі можна отримати бажаний результат.

Важливо розуміти, що при використанні неякісного ПО або невірно проведених роботах можливі серйозні проблеми з двигуном або КПП. Так що проведення робіт краще довірити фахівцям.

Розкажіть друзям

» Всі статті

Корисні статті

Заміна підшипника генератора Лачетті та натяжного ролика 25.03.2024 Заміна підшипника генератора Лачетті та натяжного ролика

  Рекомендації по заміні підшипника генератора...

Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція 11.02.2022 Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція

Перші проблеми з рульовою рейкою Шевроле Лачетті зазвичай...

Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті 28.01.2022 Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті

Під час ремонту або планового огляду Шевроле Лачетті виникає необхідність у...

Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос 14.01.2022 Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос

При плановій заміні високовольтних проводів і свічок Деу Ланос...

Погано гріє пічка Шевроле Лачетті 31.12.2021 Погано гріє пічка Шевроле Лачетті

​ Система опалення салону Шевроле Лачетті схильна до деяких...

Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео 17.12.2021 Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео

Підсвічування салону Шевроле Авео представлено одним верхнім...

Всі статті »

.