Пн-Пт 9:00-18:00
     Сб 9:00-14:30

RU | UA

Заміна салонного дзеркала заднього виду на Чері Амулет, установка дзеркала від Деу Ланос

Заміна салонного дзеркала заднього виду на Чері Амулет, установка дзеркала від Деу Ланос

Багато хто сприймає салонне дзеркало заднього виду тільки як кронштейн для підвішування ароматичних дрібничок і чіткий.

В реальності ж, як і багато запчастини на Чері Амулет, воно відіграє важливу роль у безпеці водіння.

Незважаючи навіть на, що заднє скло у нашого ліфтбека не найбільше. 

зеркало амулет

Що не так зі штатним дзеркалом Chery Amulet

Нове дзеркало заднього виду на лобовому склі Амулету свою роботу, в принципі, виконує. Однак конструкція механічної частини така, що використовувати дзеркало тривалий час не вийде. Корпус дзеркала виготовлений з крихкого пластика, і це перший його недолік.

пластик

Площа штатного дзеркала теж не настільки велика, щоб адекватно оцінювати ситуацію ззаду.

штатное зеркало

В цьому випадку можна було б купити в каталозі запчастин Чері будь-яке дзеркало панорамного типу, яке кріпиться поверх штатного. Але, знову ж таки, стикаємося з першою проблемою, крихкість і ненадійність корпусу.

трещины

Оскільки основа пластикова, її міцність сильно залежить від температури за бортом, а також перепадів температури. На сонці пластик розігрівається і стає менш міцним, а на морозі пластик крихкий. Кілька років експлуатації, і на корпусі з'являються тріщини. В результаті чого дзеркало просто відвалюється від кронштейна.

поломка зеркала

Шукаємо заміну штатному дзеркалу Чері Амулет

У тому випадку, коли корпус дзеркала ще не розсипався, а кронштейн міцно утримується на лобовому склі, можна доглянути дзеркало панорамного типу. Воно може кріпитися як до штатного корпусу, так і до кронштейна, а може мати власне кріплення до лобового скла.

Головний мінус панорамних дзеркал в тому, що вони спотворюють реальну картину, реальну відстань до об'єкта. До цього можна звикнути, але такий варіант підійде не всім.

Якщо ж розглядати альтернативу штатному дзеркалу Амулету серед таких же штатних дзеркал від інших автомобілів, то найбільш близьким за параметрами в каталозі запчастин Деу виявиться дзеркало від Деу Ланос.

сравнение

За розмірами воно не поступається штатному, але має величезну перевагу - його корпус виконаний з металу, а це гарантує механічну міцність і незалежність від впливу температури.

металл

Як тимчасовий варіант, можна розглянути дзеркало на присосці. Багатьох водіїв воно влаштує за ціною.

присоски

Як зняти штатне і поставити дзеркало від Ланоса на Чері Амулет

Якщо ми зважилися використовувати в якості запчастини від Ланоса його штатне дзеркало, досить в каталозі підібрати потрібний варіант. Втім, для початку може бути корисним ознайомитися з асортиментом штатних дзеркал. 

штатное зеркало

Ціни на салонне дзеркало Амулету починаються від 260 гривень. Номер за каталогом нерідний запчастини Чері A11-8201010AB-Chery. Артикул заводського внутрішньосалонового дзеркала - A11-8201010BA, ціна 750 гривень. 

За ці гроші можна купити деталь стороннього виробника в тому ж пластиковому корпусі. Оригінальне дзеркало, яке встановлено з заводу, коштує близько 700 гривень. Корпус - пластиковий. Під цим же номером за каталогом запчастин є ще кілька варіантів за ціною від 300 до 800 гривень.

Зняти рідне дзеркало, якщо воно погано фіксується на кульовому зчленуванні, досить просто. Для цього потрібно провернути кронштейн дзеркала на 30-40° за годинниковою стрілкою і потягнути на себе. Алгоритм дій показаний на фото нижче.

снимаем зеркало

Дзеркало від Ланоса в каталозі запчастин можна підібрати як по виробнику, так і за ціною. Так, найдорожче обійдеться в 165 гривень. Артикул - 96226345-OEM, українського виробництва. Корейське дзеркало з номером 96226345-GM можна купити за ціною 450 гривень. Обидва - в металевому корпусі.

зеркало от ланоса

Однак для установки на Амулет нам доведеться відвернути металеву кріпильну пластину від штатного кронштейна. Вона кріпиться на трьох саморізах.

крепление

Після цього свердлимо отвір під центральний шуруп діаметром 3-4 мм, оскільки на Ланосі металева пластина кріпиться до кронштейна одним гвинтом.

саморез

Тепер можна встановлювати нове дзеркало на лобове скло, використовуючи штатні кріплення, щоб не переклеювати центральну платформу на лобовому склі.

 
Розкажіть друзям

» Всі статті

Корисні статті

Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція 11.02.2022 Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція

Перші проблеми з рульовою рейкою Шевроле Лачетті зазвичай...

Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті 28.01.2022 Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті

Під час ремонту або планового огляду Шевроле Лачетті виникає необхідність у...

Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос 14.01.2022 Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос

При плановій заміні високовольтних проводів і свічок Деу Ланос...

Погано гріє пічка Шевроле Лачетті 31.12.2021 Погано гріє пічка Шевроле Лачетті

​ Система опалення салону Шевроле Лачетті схильна до деяких...

Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео 17.12.2021 Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео

Підсвічування салону Шевроле Авео представлено одним верхнім...

Вартість капітального ремонту двигуна Деу Ланос 1.5 03.12.2021 Вартість капітального ремонту двигуна Деу Ланос 1.5

Так, дотримання планового сервісу і своєчасна заміна запчастин ЗАЗ Ланос...

Всі статті »

.