Пн-Пт 9:00-18:00
     Сб 9:00-14:30

RU | UA

Як поліпшити звук штатної магнітоли Шевроле Авео Т250, Т255, Т200

Як поліпшити звук штатної магнітоли Шевроле Авео Т250, Т255, Т200

Штатна магнітолаНаявність штатної магнітоли в автомобілі Шевроле Авео у кузові Т250 не завжди задовольняє потреби водіїв. Особливо проблема проявляється в тому, що немає можливості використати MP3 формат із застосуванням зовнішнього носія, наприклад, USB-флешки.

Більшість водіїв в даному випадку використовують диски або зовсім просто включають радіоприймач. Проте такий підхід дуже обмежує можливості в плані прослуховування улюблених виконавців і хітів.

В той же час в конструкцію штатної магнітоли можна внести невеликі зміни, що дозволить використати необхідний формат і зовнішні накопичувачі. Зміни, швидше, вносяться навіть не в саму магнітолу – встановлюється додаткове устаткування в зручному місці.

При цьому подібне поліпшення не вимагає значних фінансових вкладень і особливих навичок. Робиться все досить швидко.

Простий спосіб поліпшення звуку штатної магнітоли Шевроле Авео

Штатна магнітола на цьому автомобілі забезпечує швидше середню якість звуку. Назвати її зовсім поганою не вийде, але і відмінною теж. Єдине, що трохи псує картину – відсутність MP3 входу або USB порту для флешки, є тільки AUX.

Немає роз'єму для MP3

Проте є спосіб трохи допрацювати автомобіль, зробивши підключення флешки через підключений AUX.

Для поліпшення звуку штатної магнітоли і прочитування переважного формату був встановлений MP3 модуль. Для зручності він був розміщений у внутрішній кишені консолі між водієм і пасажиром.

Встановлюємо MP3 модуль

Проте виникла ще одна проблема – незважаючи на досить хороші робочі показники цей модуль був не в змозі нормально розігнати штатну магнітолу Шевроле Авео до бажаних показників. Він грає, але помітно, що потужності сигналу недостатньо.

Спочатку сигнал з модуля безпосередньо подавався на AUX, що і стало джерелом подібної проблеми. Банально бракувало напруги для повноцінної роботи.

Щоб усунути такий недолік був додатково встановлений попередній підсилювач з однополярним підключенням. З виходу модуля сигнал подається на вхід підсилювача. А з виходу підсилювача вже на AUX. Таким чином вдається отримувати досить потужний сигнал для нормальної роботи магнітоли.

Модуль підсилювача

По факту дріт використовується звичайний. Товстим він став після обмотки фольгою і накладки термоусадки. Це було зроблено для забезпечення додаткового захисту і відвертання спотворення сигналу.

Дріт у фользі і термоусадці

Таке розташування модуля в салоні Шевроле Авео робить його практично непомітним. При цьому управляти можна за допомогою пульта дистанційного керування. Використовуваний флешку компактних розмірів, щоб вона не заважала користуватися кишенькою.

Розташування модуля

Модуль MP3 краще використати без Bluetooth. Це дозволить уникнути декількох проблем, наприклад, наведення на MP3, а також постійних зайвих голосів, які характерні для подібних пристроїв.

Таким чином можна істотно поліпшити роботу штатної магнітоли автомобіля, звук буде кращий – як якість, так і гучність.

Розкажіть друзям

» Всі статті

Корисні статті

Заміна підшипника генератора Лачетті та натяжного ролика 25.03.2024 Заміна підшипника генератора Лачетті та натяжного ролика

  Рекомендації по заміні підшипника генератора...

Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція 11.02.2022 Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція

Перші проблеми з рульовою рейкою Шевроле Лачетті зазвичай...

Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті 28.01.2022 Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті

Під час ремонту або планового огляду Шевроле Лачетті виникає необхідність у...

Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос 14.01.2022 Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос

При плановій заміні високовольтних проводів і свічок Деу Ланос...

Погано гріє пічка Шевроле Лачетті 31.12.2021 Погано гріє пічка Шевроле Лачетті

​ Система опалення салону Шевроле Лачетті схильна до деяких...

Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео 17.12.2021 Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео

Підсвічування салону Шевроле Авео представлено одним верхнім...

Всі статті »

.