Пн-Пт 9:00-18:00
     Сб 9:00-14:30

RU | UA

Як прив'язати брелок до сигналізації ЗАЗ Форза A13

Як прив'язати брелок до сигналізації ЗАЗ Форза A13

При експлуатації автомобіля ЗАЗ Форза (Чері A13) багато водіїв стикаються з проблемною роботою брелка на ключі.

Артикул ключа ЗАЗ Форза:

Несправність може проявлятися наступним чином:

  1. Перестали відкриватися або зачинятися двері
  2. Не вмикається або не вимикається сигналізація

Як показує практика, левова частка випадків з некоректною роботою брелоку ZAZ Forza відбувається після заміни батарейки. Але повно і таких випадків, коли брелок починає некоректно працювати з нормальною батарейкою.

Часті випадки, коли зв'язок ключа з центральним замком і сигналізацією порушується через використання по сусідству більш потужного джерела радіосигналу.

Ключ с брелком ЗАЗ Форза А13

Що робити, якщо перестав працювати брелок ЗАЗ Форза

Якщо кнопки на брелці перестали взаємодіяти з центральним замком або сигналізацією, то швидше за все, що зник зв'язок між радіомодулем на брелці і блоком управління охоронної системи.

Ця проблема зазвичай вирішується шляхом повторної синхронізації брелка і ЕБУ. Алгоритм дій при відмові відкриття/закриття дверей з брелка ЗАЗ Форза:

  • Входимо в салон за допомогою ключа. Тобто відкриваємо двері механічно, викидним ключем. Нічого страшного не буде, якщо спрацює сигналізація.

Входимо в салон за допомогою ключа

Вставляємо ключ у замок запалювання

  • Затискаємо кнопку закриття дверей. При цьому на брелоці повинна почати блимати сигнальна лампочка.
  • Повертаємо ключ до АСС. Кнопка на брелоку повинна бути притиснутою.
  • Чекаємо 10-15 секунд. Про успішну синхронізацію брелока ЗАЗ Форза з ЕБУ буде свідчити подвійне включення ламп аварійної сигналізації.

Під час виконання вищеописаних дій може спрацювати сирена аварійної сигналізації. Звук сигналізації автоматично вимкнеться, як тільки брелок синхронізується з блоком управління охоронної системи.

Деякі водії відзначають, що даний алгоритм синхронізації брелка може спрацьовувати не з першого разу. Якщо перша спроба не вдалася, що варто спробувати повторити дану процедуру ще 2-3 рази!

Як замінити батарейку в брелоці ЗАЗ Форза

За статистикою, штатна батарейка брелка з ключем запалювання розрахована приблизно на 2,5-3 роки роботи. Тобто час від часу водієві доведеться обслуговувати брелок.

В якості батарейки використовується елемент живлення CR2032. Це так звана «таблетка». Така ж батарейка застосовується як джерело живлення на материнських платах ПК.

При першій заміні батарейки багато водіїв приходять у подив. Адже на брелоці ЗАЗ Форза немає ні гвинтиків, ні зовнішніх прапорців. Батарейка знаходиться всередині брелока, під кришкою. Щоб зняти кришку, майстер повинен подолати зусилля досить щільної посадки з'єднання.

Багато водіїв просто не наважуються докладати до брелоку силу. У подібних випадках зазвичай вдаються до допомоги СТО, де за простеньку роботу з водія здеруть 3 шкури, практично ціну нового ключа з новою батарейкою.

Батарейка ключа ЗАЗ Форза змінюється за такою схемою:

  • Піддягаємо кришку викруткою. Піддягати слід з нижньої частини кришки. На фото нижче показано приклад.

Піддягаємо кришку викруткою

  • Знімаємо кришку. Під кришкою буде утримувач батарейки з вбудованим чіпом. Сам власник буде оснащений силіконовим чохлом. Силіконова вставка є знімною, вона захищає мікросхему від пилу і вологи.

Знімаємо кришку

  • Витягуємо тримач батарейки з корпусу брелока. Тримач просто витягується, він нічим додатково не фіксується. У робочому положенні власник кріпиться за рахунок корпусу, який центрує вироби. Додатково тримач щільно притискається задньою кришкою.

Витягуємо тримач батарейки з корпусу брелока

  • Змінюємо батарейний блок.
  • При необхідності чистимо внутрішню частину корпусу брелоку. Всередині корпусу може накопичуватися пил.
  • Збираємо вузол у зворотній послідовності.
  • Перевіряємо роботу брелока. Якщо стався розрив зв'язку з блоком управління, то виконуємо процедуру синхронізації, яка детально описана вище.

Таке буває, що на брелоку ламаються кнопки. У цьому випадку можна замовити новий викидний ключ. Потрібно лише переставити чіп зі старого брелока в новий.

Чи можна додати в охоронну систему ЗАЗ Форза нові ключі

Деякі водії вирішують обзавестися запасним ключем. Запасний ключик стане справжнім порятунком, якщо оригінал зламається або загубиться де-небудь.

Буває і таке, що водій залишає ключ в салоні, зачинивши двері і багажник. У цьому випадку при скиданні клем з АКБ відбудеться автоматична активація охоронної системи. Якщо не буде запасного ключа, то доведеться бити дверне скло.

Додати новий ключ в охоронну систему ЗАЗ Форза можна лише програмним методом. У даному випадку ідентифікатор ключа прописується в блоці управління. Для проведення даної процедури все ж не вийде обійтися без відвідування профільного СТО.

Додаткова інформація

Досвідчені водії зазвичай не чекають, коли в брелоці ЗАЗ Форза повністю сяде заряд батарейки. Таблетку рекомендується змінювати приблизно через кожні 2 роки.

Підсілу батарейку можна виявити по дистанції спрацювання сигналізації. Якщо новий батарейний блок дозволяє керувати центральним замком приблизно з 10 метрів, то батарейка, що помітно сіла, передаватиме сигнал лише на відстані витягнутої руки від автомобіля.

Низький заряд батарейки на ключі ZAZ Forza є основною причиною, через яку сигнал передається не з першого разу. Якщо кнопки центрального замку спрацьовують з 2-5 разів, то практично завжди це відбувається через сілу батарейку.

Так, бувають випадки, коли не виходить прив'язати ключ до блоку управління стандартними засобами. Найчастіше таке відбувається через перегорання запобіжника охоронної системи.

Запобіжник центрального замку вбудований у панель, яка розташована під блоком запобіжників у салоні. Салонний блок запобіжників тримається на 2 паузах.

Якщо згорить і новий запобіжник, то майстру доведеться діагностувати проводку. Потрібно буде виявити несправний споживач або місце короткого замикання.

Розкажіть друзям

» Всі статті

Корисні статті

Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція 11.02.2022 Заміна рульової рейки Шевроле Лачетті, покрокова інструкція

Перші проблеми з рульовою рейкою Шевроле Лачетті зазвичай...

Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті 28.01.2022 Параметри комп'ютерної діагностики Шевроле Лачетті

Під час ремонту або планового огляду Шевроле Лачетті виникає необхідність у...

Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос 14.01.2022 Як перевірити котушку запалювання Деу Ланос

При плановій заміні високовольтних проводів і свічок Деу Ланос...

Погано гріє пічка Шевроле Лачетті 31.12.2021 Погано гріє пічка Шевроле Лачетті

​ Система опалення салону Шевроле Лачетті схильна до деяких...

Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео 17.12.2021 Заміна лампочки підсвічування салону Шевроле Авео

Підсвічування салону Шевроле Авео представлено одним верхнім...

Вартість капітального ремонту двигуна Деу Ланос 1.5 03.12.2021 Вартість капітального ремонту двигуна Деу Ланос 1.5

Так, дотримання планового сервісу і своєчасна заміна запчастин ЗАЗ Ланос...

Всі статті »

.